Både helikopter och dykare deltog i sökandet efter mannen, som senare påträffades vid strandkanten av en privatperson. Ambulanspersonal försökte återuppliva mannen men hans liv gick inte att rädda. Foto: SVT

En man hittad död i Tanum

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats vid en strand i Kämpersvik i Tanums kommun, efter en sökinsats under morgonen. Ambulanspersonal konstaterade efter återupplivningsförsök att han var avliden.

– Mannens liv gick inte att rädda, meddelar polisen på sin hemsida.

Larmet till SOS kom vid åttatiden i morse.

– De initiala uppgifterna är att en man kollat till sin båt, och att någon sedan inte får kontakt med honom. Exakt vem det är som har larmat vet jag inte i nuläget, säger Fredrik Svedemyr.

Utöver räddningstjänst och ambulans så fick sökinsatsen förstärkning i form av helikopter, dykare och en av Kustbevakningens båtar. Kvart över nio hittades mannen av civila personer i området.

– De upptäckte honom vid strandkanten, påkallade vår uppmärksamhet och påbörjade HLR. Sen tog helikopterpersonalen över innan ambulansen kom fram, säger Lars Nilsson, biträdande räddningsledare på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

Ambulanspersonal genomförde återupplivningsförsök innan de lämnade platsen och åkte mot sjukhuset. Senare kunde man alltså konstatera att mannen var avliden. Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.