Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vilket skräp lastbilsföraren Anders Jacobson hittat längs omledningen av E6 vid Stenungsund. Det är värre än vad han är van att se. Foto: Moa Roos/Amorina Ahlsell

Sopkaos längs omledningsvägen vid E6

Uppdaterad
Publicerad

Sopor och urinfyllda flaskor – det fyller diket vid väg 650 där trafik leds om efter skredet vid E6. Busshållplatsen längs vägen har blivit en plats för lastbilsförare att stanna.

– Många efterlyser en rastplats på den här sträckan, säger lastbilsföraren Anders Jacobson.

Lastbilar och bilar avlöser varandra i en strid ström på länsväg 650 där trafiken leds om efter skredet på E6 i Stenungsund. På omledningsvägen finns få platser att stanna och fickorna där två busshållplatser ligger fylls av lastbilar.

– Det är fullt av lastbilar både dag- och nattetid, säger Simone Nilsen som är boende i närheten.

Skredet vid E6 i Stenungsund

Blivit en plats där skräp slängs

Drivor med sopor, PET-flaskor fyllda med kiss och till och med en madrass har fyllt diket längs vägen.

– Det finns ju rastplatser runt den här sträckan både norr och söder om den här vägen, säger Anneli Amft, regional underhållschef på Trafikverket och fortsätter:

– Det är en ganska kort sträcka när det gäller just den här omledningsvägen. Vi hoppas att man behåller sitt skräp och kastar det på avsett ställe.

Lastbilsföraren: ”Tragiskt”

Under nästa vecka ska Trafikverket plocka upp i området.

– Det är ju tragiskt att det ska behöva vara så att man slänger skräp här, säger lastbilsföraren Anders Jacobson som själv stannat i fickan längs vägen.

Har du själv slängt ut någonting här?

– Nej, jag är mån om naturen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skredet vid E6 i Stenungsund

Mer i ämnet