Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Alingsås förvaltningschef, skolelever och prästen berättar om känslorna efter beskedet om att den 15-åring som varit försvunnen hittats död. Foto: George Adam/SVT

Sorg i Alingsås efter misstänkt mord på 15-åring

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen hittades den 15-åring som varit försvunnen i en vecka död i Säveån i Alingsås. Dagen efter sörjer både klasskamrater och Alingsåsbor.

– Jag är chockad att han hittats död. Vi kände varandra och han var väldigt snäll, säger 15-årige Dion Islami.

Det är en stark oktobersol som skiner över Alingsås på måndagen. På skolan, där 15-åringen gick, har man flaggat på halvstång. Skolan har även satt in extra resurser för att möta elevernas oro och sorg.

– Det är en fruktansvärd situation, en tragisk händelse som skakar hela Alingsås, säger Helena Balte, chef för barn- och ungdomsförvaltningen på Alingsås kommun.

Försvunne 15-åringen i Alingsås

”Vill visa vår respekt”

Några hundra meter från skolan, i närheten av där den nu avlidne 15-åringen hittades i Säveån, har ljus tänts och elever samlats.

– Vi kom för att kolla hur det ser ut, lämna blommor och visa respekt, säger Lefteris Botsis, även han 15 år.

Hör förvaltningschefen, skoleleverna och prästen berätta om känslorna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunne 15-åringen i Alingsås

Mer i ämnet