”Det finns en slags ordlös sorg som vi delar” säger Stefan Klint, kyrkoherde i Floby pastorat. Foto: SVT

Sorg i Floby efter misstänkt mord på tvåbarnsmamma

Uppdaterad
Publicerad

Under förra helgen hittades en kvinna död i en lägenhet i Falköping. Kvinnans hemort Floby är nu i stor sorg.

– Det är en stämning av chock fortfarande, säger Stefan Klint, kyrkoherde i Floby pastorat, som varit närvarande vid de minnesstunder som familjen arrangerat.

Se bilder från Floby och hör mer i klippet ovan.

Under måndagen den åttonde november hittades en kvinna död i en lägenhet i Falköping och polisen misstänkte snabbt att hon blivit mördad. Kvinnan som är i 40-årsåldern hade då varit saknad sedan anhöriga och kollegor inte kunnat få kontakt med henne. Polisen hade sökt efter kvinnan sedan lördagen den sjätte november.

På söndagen greps den nu häktade mannen, då som misstänkt för människorov. När kvinnan hittats död på måndagen ändrades brottsrubriceringen.

Kvinnans hemort, Floby, är nu i chock och sorg. Under flera dagar har det varit minnesstunder för tvåbarnsmamman i Floby församlingshem.

– Det finns en slags ordlös sorg som vi delar där inne, säger Stefan Klint, kyrkoherde som funnits med när familjen under tre dagar mött sörjande släkt, vänner och flobybor i Kyrkans hus.

Misstänkt man häktad

En man i 40-årsåldern sitter häktad på sannolika misstänkt för att ha mördat kvinnan.

– Han vidgår att det har varit tumult mellan honom och målsäganden. Men han förnekar mord, eftersom han inte minns hur målsäganden avlidit, sa mannens advokat Fatima Söderqvist under häktningsförhandlingen, till P4 Skaraborg.

Mannen är tidigare dömd för bland annat grov mordbrand. Straffet blev då rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.