På Smögenbryggan i Sotenäs kommun trängs många semesterfirare. Foto: SVT

Sotenäs kommun om trängseln: ”Man måste inte vara på Smögenbryggan”

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen larmar om ökad trängsel på de klassiska semesterorterna längs västkusten. Ett populärt besöksmål är Smögenbryggan i Sotenäs kommun dit allt fler semesterfirare söker sig. Nu uppmanar kommunen besökare att lämna platsen om det är för trångt.

Starta klippet ovan för att se trängseln på Smögenbryggan.

Maria Bylund är miljöchef i Sotenäs kommun. Hon uppger att de får runt fem samtal om dagen för att rapportera trängsel på allmänna platser.

– Vårt ansvar är att kontrollera restauranger och där tycker jag att krögarna i stor utsträckning gör vad de kan. Men det är väldigt trångt i butiker och på bryggan. Det känns som hälften av de som är där är där för att kolla om det är trångt.

”Är det trångt, gå därifrån”

Hon vill betona det individuella ansvaret som är lätt att glömma bort.

– Ingen måste vara på Smögenbryggan, det är rent nöje. Är det trångt, gå därifrån. Det finns gott om fina platser i vår kommun som är helt folktomma, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.