En ambulans välte efter krock med en spårvagn. Foto: SVT

Spårvagn och ambulans i krock i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En spårvagn och en ambulans kolliderade vid 13-tiden på torsdagen vid Munkebäcks allé i Göteborg. Ambulansen, som hade en patient i bilen, välte och hamnade på sidan vid krocken.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset ska skadeläget vara ”stabilt” för samtliga inblandade i olyckan.

Det var vid 13-tiden på torsdagen som en ambulans och en spårvagn linje 5 krockade på Munkebäckstorget. Vid olyckan välte ambulansen.

Både patient och ambulanspersonal ska ha förts till sjukhus, skriver GT.

– Det är lite trafikkaos på platsen, har jag förstått av kolleger. Så om man är i närheten och kan ta en annan väg är det bra. Vi har ställt ut lite fordon också för att leda om trafiken, säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Olyckan har skett vid rondellen.

– Där är rätt besvärligt trafikmässigt även i vanliga fall, så att det skett en olycka där är egentligen inte förvånande. Men jag vet inte om ambulansen haft blåljus på när den kom i vägen för spårvagnen, tillägger Christer Fuxborg.

Även kollektivtrafiken – linjerna 1, 3, 5, 6 och 8 samt busslinje 17 – är påverkad av olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.