Foto: SVT

Spårvagnar i krock på Götaälvbron – stopp i trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Två spårvagnar krockade på Götaälvbron i Göteborg vid 12-tiden på torsdagen. Sju personer skadades och det är stopp för kollektivtrafiken över bron. Enligt Västtrafik beräknas trafiken börja rulla igen vid 15.00.

Det var vid lunchtid under torsdagen som två spårvagnar krockade på Götaälvbron. Krocken inträffade vid brons slut på Hisingen i riktning mot Frihamnen. Sju personer skadades i krocken och två fördes till sjukhus enligt polisen.

– Där har två spårvagnar kört ihop och det är relativt stora materiella skador. Vad vi har fått uppgifter om är det lindrigt skadade människor, sa Göte Andersson, störningskoordinator vid Västtrafiks störningsjour.

Sex enheter från räddningstjänsten, fyra ambulanser och polis kallades till platsen.

– Vi är på plats och polis har spärrat av, det går inte att köra med bil över heller, sa Kalle Kivistö på räddningstjänsten kort efter att olyckan inträffat.

Oklart vad som orsakat olyckan

Bron stängdes därefter av.

– Vi är där och bistår räddningstjänsten. Räddningsledaren har tagit beslut att vi ska spärra av ett större område så de kan arbeta ifred, sa Peter Nordengard på polisen.

Foto: SVT

Det är ännu oklart vad som orsakat olyckan. Men allt tyder på att det är en vagn som kört in i baken på en annan, enligt Västtrafiks störningsjour.

Spårvagnarna vänder

Vid 13.30 var det helt stopp i trafiken över bron med undantag för ett körfält för biltrafik från Hisingen. Vid 14.30 kunde däremot biltrafiken rulla igen.

– Vi räknar med att det kommer vara helt stopp i kollektivtrafiken över bron i två-tre timmar i alla fall, sa Brian Hansen, störningskoordinator på Västtrafik vid 12.30 och uppmanade resenärer att läsa på Västtrafiks hemsida för aktuell trafikinformation.

Det är spårvagnslinjerna 5, 6 och 10 som påverkades. På Hisingen vände de vid Wieselgrensplatsen och på andra sidan bron vände de vid centralstationen. Även busstrafiken behövde ta omläggningsvägar.

Enligt Västtrafik rullade kollektivtrafiken som vanligt över Götaälvbron igen innan klockan 16. Det är dock förseningar på nästan alla linjer som trafikerar bron i några timmar framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.