• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Spårvagnskollision på Hisingen – förseningar i kollektivtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

En kollision mellan två spårvagnar vid Hjalmar Braningsplatsen stoppade spårvagnstrafiken över Götaälvbron under måndagsförmiddagen. Efter 45 minuters stopp kunde trafiken börja rulla igen.

Klockan kvart i 11 på måndagsförmiddagen kolliderade två spårvagnar vid Hjalmar Brantingsplatsen i Göteborg. Enligt Västtrafiks störningsjour rör det sig om en mindre olycka.

– Det är två spårvagnar som har kört in i varandra. Det är en som har kört in bakifrån, meddelar Västtrafiks störningsjour.

Olyckan ledde till stopp i spårvagnstrafiken på linje 5,6, 10 och 13, som ställdes in på Hisingen och istället vände vid centralstationen. Och spårvagnstrafiken över Götaälvbron stod still i knappt 45 minuter. 

Strax innan klockan 11.30 meddelade Västtrafik att trafiken rullar på sträckan igen.

– Men vi har ersättningsbussar som kommer att köra i en halvtimme till. Trafiken rullar som vanligt, men med mindre förseningar, säger Matilda Hauser vid Västtrafiksstörningsjour.

Ingen ska ha skadats i olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.