Sofia Karlsson hittade flera spikkonstruktioner då hon tog en promenad med sina hundar tisdag morgon. Foto: Sofia Karlsson

Spikhinder skrämmer Hjobor

Publicerad

Nu har det hänt igen: Någon har placerat ut spikar på vägarna i Hjo.

– Det är tre, fyra centimeter spik som står rakt upp, berättar Sofia Karlsson, som hittade spikarna under sin morgonpromenad.

Det var när Sofia Karlsson rastade sina hundar som hon på Torsgatan hittade en hög med tio spikhinder på trottoaren, vilket P4 Skaraborg var först med att rapportera. Hon gissar att någon redan röjt dem från vägen. Spikarna var fastsatta på plastbitar, för att kunna stå upp.

– Det är som en plastmatta som man satt en spik i genom. Jag tycker det är otäckt för jag hade hundar med mig och det var bara ren tur att jag såg spikarna innan de trampade på dem, säger Sofia Karlsson till P4 Skaraborg.

Spikhinder redan 2014

Liknande spikhinder har hittats i Hjo vid minst två tidigare tillfällen, första gången var i december 2014. I augusti i år rapporterade Skaraborgs allehanda om brädor med spikar i korsningen Karlsborgsvägen och längsväg 195 i Hjo.

Händelserna utreds av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.