Foto: TT

Sprängdåd mot kiosk i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En kiosk har fått skador efter att någon typ av sprängladdning detonerat i Västra Frölunda i Göteborg. Flera personer ringde in och larmade polisen strax före klockan halv tolv på kvällen.

-De ringde om en kraftig smäll och såg även rök från en korvkiosk som ligger där. Vi åker dit och ser ett uppsprängt hål i väggen på kiosken, säger Andreas Odén, vakthavande befäl på polisregion Väst.

Inga människor har skadats. Det finns uppgifter om att två män har lämnat platsen springande, enligt polisen.

– Man har sprängt upp någon form av jalusi på den här kiosken, säger Andreas Odén.

Andreas Odén säger till SVT Nyheter Väst att polisen har sökt av området i jakt på gärningsmännen, men utan resultat. Platsen har spärrats av och polisen kommer under tisdagsmorgonen att påbörja en teknisk undersökning. Brottet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Ingen brand har rapporterats, men ett vittne säger till Aftonbladet att det var ”massa vit rök”.

– Det var en fruktansvärd smäll, det bara mullrade, säger en boende i området, till Göteborgs-Posten.

Samma korvkiosk utsattes för ett liknande dåd i september förra året. Polisen undersöker nu vilken koppling de båda sprängningarna kan ha.

– De här två dåden var i princip identiska. Det har gått till på väldigt liknande sätt, säger Andreas Odén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.