Rekordinsamling för Stadsmissionen i år – trots pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Det ekonomiska stödet som Stadmissionen får från företag och privatpersoner slår i år rekord. – Vi har ökat med femton procent i år, säger Tomas Carlström, marknads- och kommunikationschef på Göteborgs stadsmission.

Göteborgs stadsmission har idag ett bra självförtroende när det gäller deras insamling – stödet från allmänheten har aldrig varit så stort som i år. 

– Det är helt avgörande för att vi skall ha resurser resten av året för att kunna hjälpa de mest utsatta människorna här i stan. Sedan skall man veta att nästan 40 procent av intäkterna kommer under december månad, säger Tomas Carlström, marknads- och kommunikationschef på Göteborgs stadsmission.

Coronapandemin

Så än är det för tidigt att ropa hej?

– Ja, även om det just nu ser väldigt ljust ut.  

Pandemin slår hårt mot hemlösa

Tomas Carlström hyllar göteborgarna och menar att de har ett fantastiskt stort hjärta.

– Det behövs verkligen, för samtidigt som vi sitter här och tänker på hur vi har det, så finns det idag en stor grupp människor där pandemin slår väldigt hårt: hemlösa människor – vad skall man ta vägen med förkylningssymptom när man inte ens har ett eget hem?, säger han. 

I klippet ovan berättar Tomas Carlström hur coronapandemin har påverkat Stadsmissionens verksamheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet