Stampen Media tar över Alingsås tidning. Johan Hansson, koncernchef Stampen Media. Foto: TT/Alingsås Tidning

Stampen Media tar över Alingsås tidning

Uppdaterad
Publicerad

Det står klart att Stampen Media tar över Alingsås tidning och Lerums tidning.

Under torsdagseftermiddagen meddelar Stampen att man tar över Alingsås tidning och Lerums tidning. Stampen Media genomför samtidigt en strukturaffär med Gota Media om Alingsåskuriren och Orts tidningar i Väst, där Stampen tar över som ägare.

– Stampen Media är mycket glada över att ytterligare förstärka närvaron på västkusten och att kunna erbjuda ännu fler läsare vår lokala kvalitetsjournalistik, säger Johan Hansson, koncernchef Stampen Media i ett pressmeddelande.

Alingsås tidning har ägts i fem generationer av familjen Michelsen som drivit tidningen i 154 år. under en längre tid haft ekonomiska problem och tvingades sättas i konkurs för en dryg vecka sedan.

– Det känns väldigt bra att tidningen nu får en tryggad fortsatt utgivning. Stampen Media med dess huvudägare Polaris Media kommer att fortsätta utveckla och stärka mediehuset i Alingsås, avslutar Johan Hansson.

Det har varit en tuff period för Alingsås tidning som efter ekonomiska svårigheter och konkurs befarade det värsta.

– Mycket glädjande att vi får en stabil ägare. Nu tittar vi framåt och vi är väldigt positiva, säger Urban Kärvling, redaktionschef på Alingsås tidning.

Vad innebär det att Stampen tar över?

– Det garanterar en fortsatt utgivning av Alingsås tidning i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga.

Har de nya ägarna presenterat några typer av förändringar?

– Nej, vi kommer få mer klarhet. Vi har nyss fått beskedet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.