Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lärarförbundets ordförande i Göteborg Andrea Merling och politikern Viktoria Tryggvadottir Rolka (S).

Politikern rasar mot knarket vid skolan i Angered: ”Fruktansvärd flathet från vuxenvärlden”

Uppdaterad
Publicerad

Politikern blev vansinnig och facket tycker att lärarkåren får lösa uppdrag som går långt utanför den pedagogiska rollen. Åsikterna går isär om vad man ska göra när elever röker cannabisutanför skolan i Angered

– Det var en fruktansvärd passivitet och flathet som uppvisades från vuxenvärlden, säger Viktoria Tryggvadottir Rolka. (S)

Både fack och ledande politiker i Göteborg har reagerat starkt på SVT Nyheter Väst publicering om cannabisrökningen utanför Angeredsgymnasiet. De har skilda åsikter i diskussionen om vad lärare bör göra.

För Viktoria Tryggvadottir Rolka (S), som är kommunalråd och engagerad i skolfrågan, var det en stor frustration att se klippet.

– Jag blev vansinnig.

I klippet ovan kan du se hur hon vill ändra socialtjänstens och skolans arbete för att lösa cannabisproblemet utanför skolan.

Lärarförbundet: Droger i sig är kopplat till krimnalitet

På Lärarförbundet är tongångarna annorlunda.  Facketförbundets ordförande i Göteborg, Andrea Merling, anser att lärare utmålas som övermänniskor.

– Läraren förväntas vara polis och socialarbetare, säger hon.

Hon ser också att det kan ligga rädsla bakom det faktum att man inte säger till elever som tar droger utanför skolan.

– Droger i sig är ju kopplat till krimalitet.

I klippet nedan hör du lärarfackets reaktion på vårt inslag om cannabisrökning utanför Angeredsgymnasiet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lärarförbundets ordförande i Göteborg Andrea Merling anser att lärare utmålas som övermänniskor. Foto: Magnus Wennerholm/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.