Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna före och efter branden på Liseberg Oceana i Göteborg. Foto: SVT/Liseberg

Statens haverikommission utreder branden på Oceana

Uppdaterad
Publicerad

Statens haverikommission ska nu utreda branden på Oceana. Intervjuer med berörda organisationer och myndigheter kommer genomföras.

– Det är klart att det är svårt att utreda brandplatser men det finns en chans att ta reda på vad som hänt, säger Jonas Bäckstrand, ställföreträdande generaldirektör Statens haverikommission.

”Branden fick omfattande konsekvenser. En utredning av Statens haverikommission bedöms kunna leda till säkerhetsvinster. Utredningen kommer inriktas särskilt på eventuella brister på systemnivå på byggarbetsplatser och berörda aktörers organisation och riskhantering”, skriver kommissionen i ett pressmeddelande.

Den var den 12 februari som en omfattande brand bröt ut på byggplatsen Liseberg Oceana Vattenvärld i Göteborg. En person omkom, flera skadades lindrigt och det blev omfattande skador på anläggningen. Identiteten på den person som hittades död efter branden på Oceana har nu bekräftats av polis.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

Samlar in fakta

När utredningen är klar kommer en slutrapport att publiceras.

– Så här långt så har vi haft kontakt med räddningstjänst och polis om vad som hänt och hur arbetet gått. Det är kontakter vi haft sen det inträffade och nu har vi fattat beslut om att utreda, säger Jonas Bäckstrand, ställföreträdande generaldirektör Statens haverikommission.

Vilken inriktning kommer ni ha på arbetet?

– Än så länge är det i ett tidigt skede så det går inte säga så mycket just nu om hur arbetet går. Vi har samlat in fakta och info i några dagar, det är i uppstartfasen, säger Jonas Bäckstrand.

Artikeln uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

Mer i ämnet