Stena Line:s vd om jättevarslet: ”En av de värsta dagarna i mitt liv”

Uppdaterad
Publicerad

För det familjeägda färjerederiet i Göteborg blev det en mörk måndag. 950 anställda varslas om uppsägning sedan passagerarbokningarna rasat till nära noll som en konsekvens av coronavirusets utbredning.

– Jag tror det kommer bli värre innan det blir bättre, säger vd:n Niclas Mårtensson

Reserestriktioner som flera länder infört samt den ökande smittspridningen har lett till kraftigt minskade passagerarsiffror. Sedan lördagen 14 mars har Stena Line slutat trafikera linjen mellan Oslo och Fredrikshamn helt. Rederiet anser att det finns en stor risk att flera linjer kan komma att stoppas helt.

– Fortsätter omvärlden att agera som den gör just nu ser jag det inte som konstigt att vi skulle behöva stänga ner fler linjer, säger Niclas Mårtensson, vd Stena Line.

Hör honom utveckla sina tankar om konsekvenserna för rederiet, hans känslor över varslet och vad han tror kommer hända framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet