Foto: TT

Stenkastning mot pensionärer i Trollhättan: ”De står utanför och skriker hora”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagseftermiddagen blev PRO:s medlemmar påhoppade av barn som kastade sten mot dem och skrek skällsord utanför deras lokal. Enligt föreningens ordförande har trakasserierna pågått i flera år.

Varje torsdag spelar medlemmarna i PRO Trollhättan Södra bingo i en lokal på Kronogården. Men i torsdags så blev medlemmarna påhoppade utanför lokalen av barn. Enligt medlemmarna så blev de kallade skällsord och fick sten kastade på sig.

”Pågått i flera år”

Ove Blomryd som är ordförande i föreningen berättar att trakasserierna har pågått i flera år. Enligt honom har ungdomarna slagit sönder över 20 glasrutor bara i år.

– Det känns för jävligt. Vi kan inte påminna om oss att vi har haft någon konflikt med dessa ungdomar. Vi vill bara att de ska sluta förstöra och trakassera, säger han.

Han berättar att de polisanmält händelserna. De har även använt sig av ett säkerhetsbolag men inte lyckats få bukt med trakasserierna.

– Vi älskar lokalerna, det finns massa parkeringsplatser, vi är ju över 200 medlemmar och det kommer väldigt många på våra träffar. Vi kommer att vara kvar i lokalen då våra medlemmar är beroende av den, men vi måste ha hjälp att skydda oss. Vi är ju över 200 medlemmar, säger Lars-Ove Blomryd.

Video spreds på sociala medier

I en video som publicerats på sociala medier syns flera barn som står utanför lokalen. I videon hörs hur någon skriker hora. Videon hade över 9 000 delningar innan den blev borttagen.

Socialtjänsten inkopplade

PRO har haft flera möten med kommunen om händelserna.

– Det är bara att konstatera att det är väldigt tråkigt. I det här fallet vi får uppgifter om barn där det finns risk att känna oro så identifieras de unga och vi kontaktar föräldrarna, säger Vivian Komstadius, kommunikationschef på Trollhättans Stad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.