Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Under onsdagsmorgonen kolliderade en bil och en spårvagn vid Hjalmar Brantingsplatsen vilket har orsakat stora störningar i kollektivtrafiken. Foto: SVT

Stopp i Göteborgs kollektivtrafik – flera olyckor under morgonen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen skedde flera olyckor i spårvagnstrafiken i Göteborg vilket fick stor påverkan på trafiken. Vid 10-tiden var de flesta linjer åter igång men med stora förseningar och ändrade körvägar som följd.

På grund av morgonens olyckor rådde det stopp på minst fem spårvagnslinjer i Göteborg. De påverkade linjerna var 1, 5, 6, 8 och 10.

– Busstrafiken påverkas också en del men där råder mest förseningar just nu, sade Jill Hasselkvist, störningskoordinator vid Västtrafik, vid tillfället.

Orsaken var en kollision mellan en spårvagn och en bil vid Hjalmar Brantingsplatsen. Kollisionen i sin tur orsakade en urspårning.

Busslinjerna 17, 25, Tjörnexpressen samt Stenungsundexpressen stannade inte vid Hjalmar Brantingsplatsen under ett par timmars tid på grund av olyckan på platsen.
Under morgonen inträffade det även olyckor vid vagnhallen i närheten av Svingeln samt vid Kungsportsplatsen.

– Vid Svingeln råder det sedan tidigare en omläggning av trafiken och nu på morgonen har två spårvagnar kolliderat på platsen vilket gör att vi får lägga om trafiken ytterligare en gång, sade säger Jill Hasselkvist, störningskoordinator vid Västtrafik.

Drar tillfälligt in linje 10

Runt klockan 10 beräknas olyckan vid Hjalmar Brantingsplatsen vara avklarad.

– Linje 10 dras in för dagen. Linje 8 läggs om och täcker upp mot Guldheden, säger Carl Hansson, störningskoordinator Västtrafik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer