Gasläcka stoppade tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Det var stopp i tågtrafiken mellan Göteborg central och Jonsered under stora delar av måndagskvällen. Det påverkade all tågtrafik på sträckan Göteborg-Skövde-Stockholm. Orsaken var en gasläcka i närheten av Sävenäs station. Vid niotiden återupptogs trafiken igen.

Larmet inkom vid 17:20.

– Det är en tågvagn med gasol läcker. Vi vet att vagnen innehåller 60 ton gasol, men vet inte hur mycket som läcker just nu. Enligt enheter på plats ska det handla om ett mindre läckage, säger Peter Zettersten på räddningstjänsten Storgöteborg.

Det pågår en stor insats på platsen just nu och räddningstjänsten är på plats med 13 enheter.

Pendeltåg evakueras

Även polisen kallades till platsen och har spärrat av. På sin hemsida skriver polisen att man evakuerat ett pendeltåg i anslutning till den läckande vagnen. Passagerarna uppges slussas till en uppsamlingsplats där bussar väntar för vidare transport.

Trafiken återupptagen

Vid niotiden under måndagskvällen hävde räddningstjänsten stoppet.

-Vi har fått klartecken att släppa på trafiken så nu kommer det att börja rulla. Däremot kommer det att vara följdförseningar , säger Nicholas Kakonge, trafikinformationsledare på Trafikverket, till TT.

Olycksdrabbat område

Spårområdet som nu är avspärrat i Sävenäs i Göteborg har tidigare drabbats flera gånger av tillbud och olyckor, vilket SVT Nyheter Väst rapporterat om tidigare. Se klippet nedan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.