Natten till onsdag brann en byggnad vid ett industriområde i Göteborg. Foto: SVT

Stor brand på industriområde

Uppdaterad
Publicerad

En storbrand rasade på Storås industriområde i Göteborgi natt. En byggnad på över 1.000 kvadratmeter, där det bland annat finns en verkstad och en biltvätt, brann.

– Vi försöker begränsa skadorna så gott vi kan men stora delar av den här byggnaden kommer nog att få ganska omfattande skador. Det är ingen spridningsrisk till andra byggnader, säger Bosse Andersson, operativ stabschef Räddningstjänsten Storgöteborg.

Halva byggnaden är utbrunnen. Larmet kom vid tvåtiden. Det finns inga uppgifter om skadade.

– Vi har nästan lika mycket resurser kvar på platsen som vi hade från början, ett 40-tal brandmän och ledningsenheter som stödjer insatsen. Vi kommer att fortsätta med släckningsarbetet förmodligen ända in på förmiddagen, säger Andersson tidigt på morgonen till TT.

Polisen var på plats och skrev en anmälan om mordbrand. Strax innan åtta uppgav räddningstjänsten att eftersläckningsarbetet borde vara klart runt klockan tio.

– Halva byggnaden har brunnit ned. Vi är ungefär 15 brandmän kvar på plats, säger Bosse Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.