Stor polisinsats på Kronogården – ungdomar kastar bengaler och skjuter raketer

Uppdaterad
Publicerad

För tredje dagen på kort tid är det oroligheter på Kronogården i Trollhättan. En polis har fått en flaska i huvudet och sju personer är omhändertagna.

Det var strax före klockan 19 på torsdagskvällen som det tände till på nytt på Kronogården i Trollhättan.

– Det har kastats bengaler och skjutits med raketer runt omkring torget, säger Göran Carlbom, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Inga skador

Polisen uppgav att raketerna och bengalerna inte riktats mot någon människa, och ingen person ska ha kommit till skada.

– Just nu har det lugnat ner sig. Men det var oroligt när det var som värst, med mer än ett 20-tal ungdomar. Det smäller ju högt, säger Göran Carlbom, vid 19.30-tiden.

Flaska i huvudet

Men en timme senare blossade oroligheterna upp igen. En polis ska ha blivit lindrigt skadad efter att ha fått en flaska i huvudet.

Strax före klockan 21.30 på torsdagskvällen blev det oroligt igen då ungdomarna sköt raketer på nytt. Denna gång kom ingen person till skada.

Sammanlagt omhändertogs sju personer under kvällen.

– Men det är ingen som är misstänkt för brott, de är omhändertagna för att de har stört den allmänna ordningen, säger Göran Carlbom vid 21.45-tiden.

Lamotte på plats

Oroligheterna sammanföll med att journalisten och opinionsbildaren Joakim Lamotte rapporterade från stadsdelen på sociala medier och han blev då ansatt.

Enligt Joakim Lamottes egen facebook-sida blev han bestulen på en kamera. Polisen skriver att en anmälan gällande stöld kommer att upprättas.

SVT Nyheter Väst har sökt Joakim Lamotte utan framgång.

Insats i området

Det är inte första gången den senaste tiden som det är oroligheter på Kronogården i Trollhättan. Fyra dagar tidigare, under söndagen, kastade ungdomar bengaler, sköt raketer och satte två bilar i brand.

Och på måndagen efter kastade ungdomar sten mot poliser och smällde smällare. Polisen har därför haft en insats i området med en ökad närvaro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.