Poliser med förstärkningsvapen befann sig vid Ullevi i samband med Summerburst. Foto: TT

Stor polisinsats under Summerburst

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Göteborg tipsades om att någon i Summerburstpubliken på Ullevi hade en pistol inne på arenan. Informationen togs på stort allvar och insatsstyrkan mobiliserades snabbt, skriver Göteborgs-Posten.

– Just i detta fall tog vi det på stort allvar. Och när vi går igång, då kör vi på med allt vi har, säger kommenderingschefen Emelie Kullmyr, till tidningen.

Det var på lördagskvällen som polisen fick information om att någon i publiken på Ullevi sett en person som påstått sig ha en pistol, skriver Göteborgs-Posten.

Händelsen togs på stort allvar. Insatsstyrkan mobiliserades och flera civila och uniformerade poliser blev inkopplade.

– Vi hade en insats på Summerburst igår – och vi får nästan alltid den här typen av information när det handlar om publika arrangemang, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region väst, till SVT.

”Människor är oroliga”

Polisen hittade ingen misstänkt och man hade heller inga planer på att evakuera eller avbryta någon konsert.

– Människor är oroliga. Inte minst med tanke på vad som händer i världen just nu. Och vi måste ta sådant här på största allvar. Vi vet ju vad som har hänt och vad som kan hända, säger Stefan Gustafsson och fortsätter:

– Samtidigt kommer vi ha många fler festivaler och tillställningar i Göteborg över sommaren. Det är en del i vårt arbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.