Foto: Joakim Eriksson/SVT

Storbråk i Borås – två till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Över 100 personer drabbade samman i ett storbråk i Borås på tisdagskvällen. Minst två personer fördes till sjukhus med ambulans – däribland en polis som träffades av en flaska i huvudet.

Polisen larmades till ett bråk i stadsdelen Norrby i Borås vid 19-tiden på tisdagen.

Enligt vittnesuppgifter till polisen, och enligt uppgifter från polispersonal, ska det handla om två grupperingar i närområdet som har drabbat samman. Totalt uppges över 100 personer ha varit involverade i bråket. Vad som startat bråket har polisen inga uppgifter om.

Läget var fortsatt oroligt till sent på tisdagskvällen och polisen hade under flera timmar en omfattande insats på platsen.

– Sen kan man säga att det började det lugna ner sig mellan midnatt och klockan 01, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen kommer att fortsätta ha tillsyn i området och hålla förhör under onsdagen.

– Det kommer nog plockas in folk idag tror jag, säger Morten Gunneng på onsdagsmorgonen.

Tre personer avlägsnades i samband med händelserna och en person omhändertogs för ordningsstörning. Polisen har gjort anmälningar om våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, misshandel och hets mot folkgrupp.

Polisman till sjukhus

Polisen uppger att en polisman förts till sjukhus efter att ha träffats i huvudet av en flaska som kastats.

”Polismannen har förts till sjukhus och fått sy två stygn. Han mår efter omständigheterna bra”, skriver polisen på sin sajt.

Utöver polismannen så har även en man i 40-årsåldern förts till sjukhus.

– Han är lindrigt skadad och har lämnat sjukhuset, säger Bosse Haglund, presstalesperson på Södra Älvsborgs sjukhus, vid 22.45.

Foto: Joakim Eriksson

För att hantera det stora bråket begärde Boråspolisen förstärkning från Göteborgspolisen. Insatsstyrkan och helikopter kallades också in.

Valentina Xhaferi, reporter på SVT Väst, var på plats vid 22.30-tiden på tisdagen.

– Det är fortfarande oroligt här i området. Norrby är ett särskilt utsatt område i Borås och det har varit stökigt här flera gånger den senaste tiden, säger hon.

En särskild händelse har inletts och polisen finns på plats i området även under onsdagskvällen.

– Vi kommer att vara många där på plats hela kvällen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen i region Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.