Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Räddningstjänsten är på plats med många enheter och kämpar för att få branden under kontroll. Se video från branden här. Foto: Tomas SingerVisa alla (3)
Visa alla (3)

Storbrand i flerfamiljshus i Lindome – fyra till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har tagits till sjukhus. Branden har spridit sig till minst sex trappuppgångar efter att den började på en altan utanför ett flerfamiljshus i Lindome, söder om Göteborg. Hela huset har utrymts under natten och räddningstjänst räknar med att vara kvar under hela lördagen.

Larmet kom till räddningstjänsten klockan 01.30 under natten mot lördagen. Det hade då börjat brinna på en altan utanför ett flerfamiljshus i Lindome.

Huset är ett tvåvåningshus i en länga med totalt 15 trappuppgångar och ett stort antal lägenheter. Branden har spridit sig till minst sex trappuppgångar och hela huset har utrymts under natten.

– Det har brunnit genom taket, det är omfattande skador, säger Charlotte Molander, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Två allvarligt skadade

Fyra personer har tagits till sjukhus. Två av dem vårdas fortsatt på sjukhus. Det handlar om en kvinna i 60-årsåldern där läget är allvarligt men stabilt, och ytterligare en kvinna där läget är stabilt.

– När vi kom till platsen var det en fullt utvecklad brand och vi fick evakuera flera av trappuppgångarna. Två personer skadades allvarligt, en är rökskadad och en är fallskadad och ytterligare två personer är lindrigt skadade, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

Räddningstjänsten är på plats med 35 personer. De räknar med att vara kvar under hela lördagen.

– Vi vet inte hur omfattande det blir ännu men vi håller på att arbeta för fullt, säger Charlotte Molander.

De boende i flerfamiljshuset har evakuerats till ett närliggande församlingshem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer