Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Höga vattenflöden stängde av väg i centrala Uddevalla under natten. Se hur det såg ut vid Södra hamnen i klippet ovan. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Stormen Otto: Havsvatten stängde väg i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten förberedde sig på en stökig natt när stormen Otto drog in söderifrån, men vindbyarna blev mildare än förväntat över regionen. I Uddevalla stängdes en väg av efter höga vattennivåer.

– Det är vanligt när det blåser in mot Uddevalla på den sträckan, kommunen har spärrat av vägen, säger Patrik Karlsson som är vakthavande befäl på räddningstjänsten i Norra Älvsborg.

Under fredagskvällen förberedde sig många för stormen Otto som drog in från Danmark och slog hårdast mot Skåne och Halland. Under natten mot lördagen var 11 000 hushåll i Götaland strömlösa och nedfallna träd stängde av vägarna på flera håll. Men i Västra Götaland slog stormen inte lika hårt som förväntat.

– Vi har haft ett 15-tal händelser där vi inte behövt åka ut på allt, det rör sig om nedfallna träd på vägarna, säger Millie Ekman som är larm- och ledningsoperatör för räddningstjänsten i Göteborg.

Väg stängdes av i Uddevalla

I centrala Uddevalla stängdes delar av Bastionsgatan av efter att vatten täckt vägbanan, men i övrigt säger räddningstjänsten för norra Älvsborg att man hade en lugn natt. Enligt räddningstjänsten drabbas denna väg ofta när det blåser in mot Uddevalla då Bäveåns vatten inte längre kan rinna obehindrat ut i havet. 

Se i klippet ovan hur vägen drabbades av högt havsvatten när det blåste in mot Uddevalla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.