Störningar i tågtrafiken i Västsverige – förseningar väntas

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken mellan Göteborg och Alingsås drabbades under torsdagsmorgonen av ett växelfel. Det är dock oklart om det löser sig under kvällen.

– Felet kan eventuellt klaras upp under natten men det är högst oklart om det blir så, säger Brian Hansen, störningskoordinator på Västtrafik.

Problemet uppstod vid femtiden på morgonen. Enligt Camilla Hult, pressinformatör hos Trafikverket rör det sig om ett växelfel.

– Vi har ingen prognos i nuläget för när det kan vara åtgärdat. Det går att ta sig fram, men det kan vara förseningar som leder till färre avgångar, säger Camilla Hult.

Enligt Västtrafik kommer flera avgångar att ersättas med buss. Framför allt gäller det för de resenärer som ska ta sig från Alingsås mot Göteborg. Resenärer uppmanas att hålla sig uppdaterade om trafikläget via Västtrafiks hemsida.

– Det kommer ta lite tid att få det åtgärdat, säger Mette Ramqvist, presschef på Västtrafik.

Under torsdagskvällen var problemet fortfarande inte löst och det är oklart om det hinner bli åtgärdat innan fredag morgon.

– Felet kan eventuellt klaras upp under natten men det är högst oklart om det blir så, säger Brian Hansen, störningskoordinator på Västtrafik.

Klicka på länken för mer info (extern): De här avgångarna är inställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.