• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Nio personer begärs häktade efter stort narkotikabeslag i Västsverige

Uppdaterad
Publicerad

Efter en omfattande utredning har nio personer nu begärts häktade misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott i polisregion Väst. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska flera hundra kilo narkotika ha tagits i beslag.

De nio misstänkta greps i Västsverige tidigare i veckan. På lördagen begärdes de häktade. Brottsrubriceringarna är synnerligen grovt narkotikabrott, medhjälp till detsamma och grovt narkotikabrott. Häktningsförhandlingarna kommer att äga rum vid jourdomstolen i Uddevalla under söndagen.

Exakt vilken plats de misstänkta personerna greps på vill polisen inte gå ut med.

– Det är en stor utredning och ett stort tillslag, men det är mycket känsliga detaljer som förundersökningsledaren vill hålla nära bröstet, sa Jens Andersson, polisens presstalesperson i region Väst under fredagen.

Polisen förtegen

Hur mycket narkotika som tagits i beslag är polisen förtegna om. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det dock röra sig om flera hundra kilo narkotikapreparat.

– Det är ingenting jag kan kommentera. Jag kan inte gå in på några detaljer i nuläget, sa Jens Andersson.

Ärendet ska ha kopplingar till kriminella nätverk, uppger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst, till GP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.