I år ska Susanne Bohman samla in julklappar och julmat till ekonomiskt utsatta familjer. Foto: Privat/TT

Susanne samlar in julklappar och julmat till behövande

Uppdaterad
Publicerad

Susanne Bohman i Ale ska i år arrangera en insamling för julmat och julklappar till socioekonomiskt utsatta.

– Många känner oro och ångest inför högtiderna. Jag vill att fler ska ha det lugnt och skönt under julen istället, säger hon.

Under flera år har Susanne Bohman samlat in kläder, mat och andra nödvändigheter till hemlösa. Hon har också flera socioekonomiskt utsatta familjer i Göteborgsområdet som hon hjälper.

Genom en grupp på facebook efterlyser hon vilken hjälp som behövs. Därefter kan de som vill bidra med saker eller pengar.

– Sedan handlar jag för pengarna och lämnar personligen över varorna till familjen som behöver dem, säger Susanne Bohman.

Under tre-fyra år har hon även arrangerat julklappsinsamlingar till socioekonomiskt utsatta barn.

– Jag har fått väldigt bra respons. De flesta barn i de familjer jag har kontakt med har fått julklappar nästan varje år.

Samlar pengar till julmat

I år samlar Susanne Bohman dessutom in pengar som ska gå till julmat eftersom många familjer frågat om det.

Många gånger är det tufft att träffa utsatta familjer som har det svårt, berättar hon.

– Men man får jättemycket tillbaka. Ibland blir de så glada att de börjar gråta. Barnen kan bli jättelyckliga. Det är ju ändå barnens jul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.