Foto: Christer Grändevik

Svårsläckt skogsbrand utanför Ale

Uppdaterad
Publicerad

Strax före lunch började det för andra gången på kort tid brinna i skogen vid Iglekärr utanför Skepplanda norr om Göteborg. Platsen är svårtillgänglig och det är mycket torrt i skog och mark. Vid 14-tiden på onsdagseftermiddagen var branden under kontroll och släckt.

Vid klockan 20 på tisdagskvällen började ett område stort som en fotbollsplan brinna i Iglekärr i Ale kommun. Räddningstjänsten var kvar till klockan 02 natten till onsdag och lämnade utrustning i fall det skulle ta fart igen. Och det gjorde det.

Strax efter klockan 11 på onsdagsförmiddagen larmade markägaren om att nya flammor blossat upp på samma plats.

– Och mycket riktigt, det brann igen. Vi har skickat en styrka från Nol och det kommer bli ett långdraget släckningsarbete. Det är ett svårtillgängligt område med mycket skog, säger Kristoffer Gottlieb, insatsledare vid räddningstjänsten i Kungälv, till SVT Nyheter Väst.

– Nu har vi släckt skogsbranden säger Kristoffer Gottlieb, till SVT Nyheter Väst på onsdagseftermiddagen, men även idag lämnar vi kvar utrustning om det skulle bli så att glödbränder får branden att börja om igen.

Några bostäder eller byggnader ska inte vara hotade av branden i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.