Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Körde dit traktorer och förberedde sig på det värsta – här är räddningstjänstens insatser under branden på Oceana i Göteborg. Foto: SVT/Privat

Svarta zoner och rasrisk: Insatsen på Liseberg Oceana – timme för timme

Uppdaterad
Publicerad

Förhindra spridning. Undvik ras och gasutsläpp. Samtidigt som brandmännen kämpade med lågorna på Oceana pågick ett intensivt arbete i bakgrunden.

Här är utdragen ur räddningstjänstens egen händelserapport som visar hur insatsen vid branden på Lisebergs vattenvärld gick till.

SVT Nyheter Väst har med hjälp av rapporter och loggar från räddningstjänsten kunnat kartlägga räddningsarbetet som inleddes måndagen den 12 februari.

Klockan är 10.06 när SOS får ett larm: ”Brand i byggnad, publik lokal, Mölndalsvägen.”

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

Det är vattenparken Oceana som brinner kraftigt och öppna lågor sprider sig längs rutschkanorna när räddningstjänsten kommer till platsen sju minuter efter larmet.

50 personer evakuerades

Drygt 50 personer från byggnader i närheten evakueras, ett VMA kommer att utfärdas och räddningstjänsten kommer att jobba med att släcka branden i flera dagar.

En stor pump kommer sedan att placeras i Mölndalsån för att säkerställa vattentillgången, grävmaskiner kommer att köras till platsen och stora delar av badhallen blir svarta zoner på grund av rasrisk.

Tryck på klippet högst upp i artikeln för att se händelseförloppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

Mer i ämnet