Sven-Bertil Taube hjärtopererad

Uppdaterad
Publicerad

Sven-Bertil Taube tvingas ställa in i sommarens framträdande på Taubespelen. Det efter att han genomgått en lyckad hjärtoperation.

Sven-Bertil Taube skulle uppträtt på Taubespelen i sommar och stått på scen tillsammans med artisterna Loreen, Ola Salo och Timo Räisänen. Men den 82-årige vissångaren tvingas ställa in efter att han genomfört en lyckad hjärtklaffsoperation.

– Operationen blev senarelagd och nu blev Sven-Bertil tvungen att ställa in för att kunna vila upp sig. Vi hoppas att han kan vara ute och spela redan i höst, säger festivalgeneralen Nisse Ericsson.

Informerat biljettköpare

Under morgonen har arrangören gått ut med information till biljettköpare om att Sven-Bertil Taube inte medverkar under Taubespelen som pågår den 15 och 16 juli på i Göksäter på Orust.

– Det är självklart tråkigt för de som har riktat in sig på att se honom men det har varit mycket hjärtan i sociala medier från människor som hoppas att han snabbt kryar på sig, säger Ericsson.

Föreslår Hellström

För festivalgeneralen Nisse Ericsson gäller det nu att ersätta Taube som är en av huvudakterna.

– Det är sent att ersätta en huvudakt men det är många i musikbranschen som vill hjälpa till och vi hoppas kunna presentera ett namn i nästa vecka.

Det har dock inte saknats förslag på lämpliga artister som kan fylla tomrummet efter Sven-Bertil Taube.

– Det är redan folk som har hört av sig och vill se Håkan Hellström som ersättare. Men han är ute på sin egen turné så det kan bli lite svårt, säger Nisse Ericsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.