Foto: TT/SVT

SVT-chefen: Tillgången till rörlig bild för barn är enorm idag

Publicerad

Flera familjer i Sverige försörjer sig på att visa upp sitt vardagsliv på Youtube. Många av de som tittar är barn. Men Safa Safiyari som är kanalchef för SVT Barn säger att man inte ser det som konkurrens.
– Snarare kan vi bli inspirerade hur man berättar en historia, säger han.

Safa Safiyari har varit kanalchef för SVT Barn sen 2008. Han säger att det skiljer sig stort från vad barn har tillgång till för underhållning idag och för tio år sedan.

– Tillgången till rörlig bild för barn är enorm idag. Det här kommer så småningom att påverka kvalitén, dramaturgin och berättartekniken. Barnen blir duktiga på rörlig kommunikation väldigt snabbt eftersom de konsumerar så mycket mer än tidigare generationer, säger han.

”Högre krav på vad som är intressant”

Han säger att den ökande tillgången av rörlig bild bland barn kommer att märkas av i framtiden.

– Deras krav på berättelser kommer att vara extremt höga. Det kommer förflytta branschen fortare fram än tidigare. De kommer att ha högre krav på vad som är intressant, engagerande och relevant, säger han.

På vilket sätt anpassar ni er för att kunna konkurrera med den nya typen av medieaktörer?

– Vi konkurrerar egentligen inte. Snarare kan vi bli inspirerade av hur man berättar en historia. Vi lär oss hela tiden av olika plattformar, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer