Råttan på bilden har ingenting med tågförseningen att göra. Foto: Emil Langvad/TT

Tåg till Göteborg försenat – på grund av råtta

Publicerad

Ett tåg blev försenat från Stockholm till Göteborg, då en passagerare släppte loss en råtta på ersättningståget. Varken ägaren eller råttan är än så länge lokaliserade.

Tåget från Stockholm till Göteborg blev under tisdagskvällen nästan två timmar försenat – på grund av en råtta.

– Det var en resenär som hade en råtta i fickan, och släppte ut den, berättar Ronny Hörstrand på SJ:s pressjour.

Det var på ett tåg från Malmö till Stockholm som en passagerare larmade personalen om att en person hade en råtta i fickan, som hen sedan släppt lös.

Tåget skulle egentligen bli ett ersättningståg, då tåget som skulle gått från Stockholm till Göteborg drabbats av ett fordonsfel. Istället fick det alltså tas ur trafik för att köras till sanering.

– Vi vet inte vem som har gjort det eller varför man har gjort det. Personen som larmade kunde inte identifiera den skyldige, så därför har vi inte gjort någon polisanmälan, säger Ronny Hörstrand.

Olämpligt enligt SJ

En av passagerarna var Jennifer Dula, som berättar att de flesta passagerare var ganska roade av anledningen till förseningen.

– Konduktören sa att det var en råtta i vagn sex på ersättningståget. Och att vi därför inte kom iväg i tid, säger hon.

– Det är lite irriterande att vi är sena och anledningen till det är verkligen märklig.

Det är endast ett tåg som drabbas av försening och SJ håller just nu på att försöka lokalisera råttan.

– Om man har släppt råttan med flit eller bara tagit fram den för att klappa den, det kan jag inte uttala mig om. Jag kan bara säga att det är väldigt olämpligt att ha en råtta lös i fickan, säger Ronny Hörstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.