– Det är ett tufft och tråkigt besked, säger Maria Fuxborg, pressansvarig på Cevt, om att 170 personer behöver varslas från företaget. Foto: Cevt

Teknikföretaget Cevt i Göteborg varslar 170 personer

Uppdaterad
Publicerad

Teknikföretaget Cevt, som bland annat utvecklar teknik åt Volvo Cars och som är en del i Geelykoncernen, varslar 170 personer i Göteborg.

– Det är ett tufft och tråkigt besked men det är ett nödvändigt steg för att säkra konkurrenskraften för framtiden och det är bra för Göteborg och Sverige, säger Maria Fuxborg, pressansvarig på Cevt.

Det handlar om 170 tjänster av 1000 anställda som Cevt har i verksamheten i Göteborg, något som GP var först med att rapportera om.

– Nu börjar processen med förhandlingar med facken och det kommer att ta några månader, säger Maria Fuxborg.

Ser över antalet konsulter

Samtidigt ser företaget över antalet konsulter, de har i dag 700 konsulter.

– I arbetet med att identifiera den kompetens och de resurser som behövs för att ta nästa steg i vår utveckling ser vi även över behovet av antalet konsulter och deras kompetens för att säkerställa Cevts konkurrenskraft framåt.

Teknikföretaget kommer framöver att jobba med elektrifiering, digitalisering och mjukvaruutveckling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.