Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Delar av området kommer fortsätta vara avspärrat. Enligt Länsstyrelsen är det fortfarande riskfyllt att röra sig på området. Foto: SVT

Tillträdesförbud efter skredet på E6 i Stenungsund tas bort

Uppdaterad
Publicerad

I september rasade E6 vid Stenungsund och sedan dess har området varit avstängt. Men i dag, tisdagen den sjätte februari, hävs tillträdesförbudet.

Det finns fortfarande risker med att röra sig inom området, skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Från och med den sjätte februari är det återigen möjligt att röra sig på området som skadades vid skredet i Stenungsund. Det har Länsstyrelsen tillsammans med Statens geotekniska institut, Trafikverket och Stenungssunds kommun beslutat.

Skredområdet fortsatt riskfyllt

Delar av området kommer fortsätta vara avspärrat. Enligt Länsstyrelsen är det fortfarande riskfyllt att röra sig på området.

Skredet vid E6 i Stenungsund

– Vi vill betona att det fortfarande finns risker med att röra sig inom området, säger Helena Schultz, tillförordnad rättschef i Länsstyrelsens pressmeddelande.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När området närmast E6 planeras om från att vara bebyggt till att bli naturmark så raderas alla beräkningar av hur känslig marken är, avslöjar SVT efter att ha granskat handlingarna. Foto: Hanna Brunlöf Windell/TT / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skredet vid E6 i Stenungsund

Mer i ämnet