De misstänkta våldtäkterna ska ha skett vid en skola. Bilden är en arkivbild. Foto: Arkivbild/TT

Tonårspojkar misstänks ha våldtagit flickor vid skola

Publicerad

Två tonårspojkar misstänks ha våldtagit flickor vid skola i Västsverige.
De åtalas nu för grov våldtäkt mot barn respektive våldtäkt mot barn.

Det var i maj tidigare i år som två våldtäkter ska ha inträffat vid en grundskola i Västsverige, vilket GT var först med att uppmärksamma.

– Våldtäkterna ska ha ägt rum på skolområdet, säger åklagare Emelie Beillon, till GT.

Den ena tonårspojken misstänkt för att ha tvingat två minderåriga flickor till att utföra en rad sexuella handlingar. Den andra tonårspojken misstänkts för att ha våldtagit en av flickorna.

Förnekar brott

Båda tonårspojkarna är i 18-årsåldern och åtalas nu för grov våldtäkt mot barn respektive våldtäkt mot barn. Enligt stämningsansökan ska tonårspojkarna ha varit medvetna om att flickorna var minderåriga.

– Jag vill inte uttala mig alls, eftersom han är ung och målsägandena är unga. Alla är unga, säger advokaten Göran Persson, som företräder en av tonårspojkarna.

– Han förnekar brott, mer tänker jag inte uttala mig, säger advokaten Fredrik Hagby, som företräder den andra tonårspojken.

I stämningsansökan framgår det hur en av tonårspojkarna som står åtalad för grov våldtäkt för barn har förgripit sig på en av flickorna som gjort tydligt motstånd.

SVT Nyheter Väst har sökt åklagaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer