Stora förseningar på Göteborgs centralstation efter ett totalstopp i tågtrafiken. Foto: SVT/Nils Arnell

Totalstopp i tågtrafiken till och från Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett kontaktledningsfel orsakade på onsdagen totalstopp i tågtrafiken till och från Göteborg. Först på torsdagsmorgonen var stoppet uppklarat.
– En bärlina som håller kontaktledning gick av i närheten av Olskroken, säger Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Det omfattande elfelet som inträffade strax efter klockan 15 på onsdagen varade ända fram till torsdagsmorgonen runt kl 05.

– Alla spår är farbara igen men det är följdförseningar på grund av stoppet, säger Jonatan Nord Ekfeldt på Västtrafiks störningsjour.

Ersättningsbussar trafikerar

Västtrafik hade under onsdagskvällen satt in ett 20-tal ersättningsbussar och även under torsdagen ersätts en del avgångar med buss. Särskilt drabbade är norrgående tåg från Göteborg och tåg från Skövde, enligt Västtrafik.

– Det bästa man kan göra är att hålla sig uppdaterad om sin resa i appen, säger Jonatan Nord Ekfeldt på Västtrafiks störningsjour.

Resenärer som får mer än 20 minuters förseningar kan enligt Västtrafik söka förseningsersättning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer