Foto: Josefin Slätt

Lastbilssläp i diket orsakade totalstopp på E20

Uppdaterad
Publicerad

Vid 17-tiden på tisdagen blev det stopp på E20 norr om Vara efter att ett lastbilssläp hamnat i diket. Flera timmar senare släpptes trafiken förbi växelvis.

E20 norr om Vara i södergående riktning var avstängd under flera timmar på tisdagskvällen efter en singelolycka med en lastbil.

– Det är en lastbil med släp som har väjt för något och släpet har hamnat på sidan i diket. Själva bilen står kvar med hjulen på vägbanan. Det är helstängt i södergående riktning, sade Dennis Brännehed, styrkeledare vid räddningstjänsten Västra Skaraborg, under kvällen.

Leder om trafiken

Släpet låg i diket och lastbilen stod kvar på vägbanan.

– Det är en 2+1-väg som olyckan har skett på. Lastbilen täcker hela den dubbelfiliga sidan och vi leder om trafiken nu. Det är svårt att dirigera förbi lastbilen, sade Dennis Brännehed.

Dröjer flera timmar

Inga farliga gods var inblandade och inga personskador uppstod. Trafikverkets prognos var att vägen kunde öppnas först runt 23.00.

– Vi håller på med att få bort kön som har bildats fram till olyckan. Det hjälper vi till med, sedan tar polisen över. Bärgaren kommer att vara på plats om någon timme, sade Dennis Brännehed innan lastbilen kunde transporteras bort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.