Foto: Fredrik Sandberg/TT

Trafiken stängs av vid Chalmerstunneln och Södra vägen

Publicerad

Det kommer att bli uppehåll i trafiken på Södra vägen och genom Chalmerstunneln i Göteborg, från och med vecka 33. Upphållen beror på sprängningar som genomförs i samband med byggandet av Västlänken.

Från och med vecka 33, fram till och med vecka 37 kommer det att bli uppehåll i trafiken på Södra vägen och genom Chalmerstunneln. Det berör bland annat Korsvägen, där många buss- och spårvagnslinjer strålar samman.

Påverkar all trafik

Anledningen till stoppen är att att man ska genomföra sprängningar i området, i samband med byggandet av Västlänken. Enligt Västtrafik är det av säkerhetsskäl som trafiken stängs av. Avstängningen kommer även att omfatta cyklar, bilar och gående.

Endast kortare perioder

Men trafiken kommer inte att stängas av på heltid, utan bara vid kortare tillfällen. Enligt Västtrafik handlar det om mellan tio och 20 minuters trafikuppehåll, två gånger per dag under de fem veckorna som arbetet pågår.

En av de nya stationerna för pendel- och regiontåg som byggs i samband med Västlänken kommer att vara placerad vid Korsvägen.

Dessa linjer påverkas av avstängningen

Visa

Linjer som påverkas vid Södra vägen

Spårvagn 2 och 4, samt busslinjerna 186 och 758

Linjer som påverkas vid Chalmerstunneln

Spårvagn 6, 8 och 13.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Göteborg

Mer i ämnet