Örjan Karlsson, entreprenadledare Trafikverket menar att fler borde lära sig hitta till den nya tunneln. Foto: SVT

Trafikverket: För få hittar till Marieholmstunneln

Uppdaterad
Publicerad

Meningen är att Marieholmstunneln ska avlasta Tingstadstunneln med upp emot 50 000 fordon per dygn. Men efter sex veckor har inte tillräckligt många valt den nya tunneln menar Trafikverket.

– Vi vill att fler som åker i öst-västlig riktning genom Göteborg väljer Marieholmstunneln, säger Örjan Karlsson, entreprenadledare Trafikverket.

Än så länge sväljer Tingstadstunneln och Marieholmstunneln de trafikanter som passerar varje dag. Det kan bli som mest 120 000 fordon varje dygn, men nu under coronatider är trafiken betydligt mindre. Och tanken är att nybyggda Marieholmstunneln ska ta hand om en tredjedel av trafiken, nu tar den ungefär en fjärdedel.

Är det något du själv tycker har varit krångligt med den nya tunneln när det gäller att hitta?

– Egentligen inte, problemet är att tunneln är inbyggd i ett befintligt trafiksystem, utan naturliga på och avfarter, säger Örjan Karlsson, entreprenadledare Trafikverket. – Du måste göra ett aktivt val för att hitta till tunneln.

Tingstadstunneln stänger delvis 2022

Det kan vara bra att lära sig den nya förbindelsen med Hisingen, 2022 kommer det ena röret i Tingstadstunneln att stängas för underhåll och då måste betydligt mer trafik gå genom Marieholmstunneln för att undvika köer.

Tingstadstunneln är tänkt att ta trafiken i nord-sydlig riktning och Marieholmstunneln för väst-östlig riktning.

I klippet ovan får  du två bra tips hur du kan åka den nya tunneln till och från Hisingen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.