Tränare döms för sexuellt ofredande

Publicerad

En manlig tränare i 60-årsåldern dömdes på torsdagen vid Borås tingsrätt för att ha ofredat en 14-årig flicka sexuellt. Mannen och flickan ska ha varit engagerade i samma förening.

Enligt åtalet ska mannen, som är från Sjuhäradsområdet ha gjort närmanden mot flickan. Han ska vid upprepade tillfällen ha lagt sin hand på flickans lår och även ha stuckit händerna innanför kläderna för att massera henne. Det hela ska ha inträffat under en bilresa när de båda var på väg hem efter att ha tittat på en tävling. 

Agerat omdömeslöst

Mannen uppger att han har agerat såsom åklagaren påstått men att handlingarna inte har haft någon sexuell innebörd. Han trodde också att hon var 15 år.

Tingsrätten skriver i sin dom att mannen var medveten om att ålderskillnaden dem emellan var väldigt stor, att han som tränare hade auktoritet i förhållande till flickan och att de reste ensamma, vilket var emot föreningens policy.

Tingsrätten menar att mannen har agerat mycket omdömeslöst och han döms nu att betala 16 000 kronor i dagsböter och ska också betala ett skadestånd till flickan på 10 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer