Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör varför Tranemo kommun nu väljer att polisanmäla flera medarbetare. Foto: BT/SVT

Tranemo kommun polisanmäler medarbetare efter Köpenhamnsresa

Uppdaterad
Publicerad

Medarbetare från Tranemo åkte till Köpenhamn med ett företag som fakturerat kommunen miljonbelopp. Företaget bjöd på alkohol och flera restaurangbesök. Det avslöjade Borås Tidning. Nu har Tranemo kommun lämnat in en polisanmälan mot flera medarbetare.

– Vi misstänker att det kan ha skett ett mutbrott,  säger Patrik Westerlund som är chef inom kommunen.

Resan till Köpenhamn gjordes tillsammans med en leverantör till kommunen. Utöver flera restaurangbesök bjöds även de kommunanställda på ett besök på nöjesparken Tivoli. Det rapporterar Borås Tidning.

De senaste åren har företaget fakturerat kommunen flera miljoner kronor, enligt tidningens granskning.

”Ren nöjesresa”

Resan till Köpenhamn skedde i mitten av juni. Det ska ha beskrivits av kommunen som en studieresa, med syfte att besöka en stor mässa. Men i BT:s granskning beskrivs det som att det handlar ”snarare om en ren nöjesresa”.

Enligt uppgifter till tidningen börjar det redan på bussen på morgonen. Från en representant på företaget får de kommunanställda en påse med öl och sprit. Och det börjas drickas direkt.

Tivolibesök

I Danmark stannar bussen till för en långlunch med snaps. Inte förrän sent på eftermiddagen ska de ha nått mässsan. Efter mässan bjuds det på nytt på mat och alkohol och ett besök på Tivoli i sällskap med företaget enligt Borås Tidning.

Starta klippet för att höra om varför kommunen polisanmält medarbetarna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.