Det uppskattas att runt 600 raketer sköts iväg i samband med starten av andra halvlek. Foto: Bildbyrån.

Tre anhållna för misshandel efter avbrutna Göteborgsderbyt

Uppdaterad
Publicerad

Under derbyts första halvlek misshandlades en person grovt i anslutning till en krog ett stenkast från Bravida arena. Krogen användes som samlingsplats för Gais supportrar.

Krogen ligger på Wieselgrensplatsen nära Bravida där den senare avbrutna matchen spelades. Åklagare Magnus Natt och Dag säger att misshandeln har fotbollsanknytning, men han kan inte uttala sig om vilka lag de inblandade höll på. Flera personer deltog i misshandeln som rubriceras som grov.

– Enligt gärningsbeskrivningen har personen blivit slagen av flera gärningsmän, bland annat medan personen legat på marken. Det ska även ha förkommit våld mot huvudet, säger han.

Drama på Göteborgsderby

Offret för misshandeln hämtades av ambulans och fick föras till sjukhus. Tre av personerna som deltog identifierades, greps och sitter nu anhållna.

– Vi har goda förhoppningar om att reda upp det här, eftersom det finns kameraövervakning, säger åklagare Magnus Natt och Dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Drama på Göteborgsderby

Mer i ämnet