Tre butiksrån i Borås under samma kväll

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bedömer utredningsläget kring butiksrånen i Borås under måndagskvällen som gott.

– Det har gjorts en del beslag, säger Morten Gunneng vid polisen.

Tre mindre livsmedelsbutiker i Borås utsattes för rån eller rånförsök under måndagskvällen. Vid ett av tillfällena knivskars en person av rånarna.

Under kvällen och natten har gärningspersonerna sökts, bland annat med hjälp av hundpatrull. Tidigt på tisdagsmorgonen var ingen ännu gripen, men Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, är hoppfull:

– Vi ligger ganska väl framme i utredningsarbetet, det har gjorts en del beslag och det finns en del iakttagelser. Utredningsläget är gott, säger han.

Polisen misstänker att minst två av rånen har ett samband.

– Men det kan visa sig att det är alla tre, säger Gunneng.

Vid de första två rånen fick gärningspersonerna med sig gods. Men vid det tredje så satte sig en person till motvärn, och det uppstod tumult, enligt polisen.

– Personen bjöd upp till motstånd, det är en av förklaringarna till att de inte fick med sig något.

Personen som knivskars fördes med ambulans till sjukhus.

– Det var skador i ryggen, och avvärjningsskador på handen. Jag förutsätter att skadorna är ganska begränsade, säger Gunneng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.