Tre frihetsberövade i fallet om mordet på 17-åringen i Uddevalla. Sten-Rune Timmersjö är polisens avdelningschef för grova brott i Fyrbodal. Foto: SVT

Tre frihetsberövade i fallet om mordet på 17-åringen i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två personer har nu anhållits i utredningen av det misstänkta mordet på en 17-årig flicka i Uddevalla. Sedan tidigare sitter flickans pojkvän häktad misstänkt för mord.

En av de två nya anhållna personerna har redan tidigare suttit anhållen en gång men släppts. Den andra är anhållen för första gången, men åklagare vill inte uppge vilka brott de två personerna anhållits för.

Under fredagen genomförde polisen en teknisk undersökning av en bostad som tillhör en av de nu anhållna personerna.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

– Nu är det två som är anhållna. Vi går inte ut med vad det är för kön på dem. Vi kan säga en av dem varit anhållen sedan tidigare i samma ärende. Vi kommenterar inte nu vad de är misstänkta för och åklagaren ska ta ställning till om vi ska ta häktning av de här båda i helgen, säger Sten-Rune Timmersjö, chef på polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

Vad är det som lett fram till att de här två har anhållits?

– Jag kan inte säga något specifikt vad det är. Det är saker som kommit fram i utredningen. Mer kommenterar jag inte det, säger han.

Hur bedömer ni utredningsläget just nu?

– Vi har en person häktad, så jag bedömer utredningsläget som gott, säger han.

Den man som sedan tidigare sitter häktad misstänkt för mord är flickans pojkvän.

Polisen hittade kroppsdel

17-åringen försvann den 14 november från Uddevalla och rapporterades till polisen som försvunnen den 17 november. Samma dag inledde polisen en sökinsats.

Den 29 november kunde polisen bekräfta att man hittat en kroppsdel som bekräftade flickans död.

En man i 20-årsåldern, tillika flickans pojkvän, är anhållen och häktad misstänkt för mord. Pojkvännen häktades på nytt efter en häktningsförhandling under fredagen. Han ska även genomgå en mindre sinnesundersökning.

Pojkvännen häktades på nytt

Den man som suttit anhållen tidigare och som nu anhållits på nytt var första gången misstänkt för skyddande av brottsling. Åklagaren vill dock inte uppge vad mannen misstänks för nu.

– I nuläget går vi inte ut med vilka brott de två anhållna är misstänkta för. Åklagare kommer under helgen besluta om de ska begäras häktade eller om de ska friges, säger kammaråklagare Jim Westerberg som leder förundersökningen.

Under måndagen kommer tingsrätten att förhandla om de ska häktas eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet