De tre gripna personer hör till till ett av de kriminella nätverken i Biskopsgården. Foto: SVT/Google Earth

Tre gängkriminella i Biskopsgården häktade – misstänks för grovt vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

Polisen grep under helgen tre personer ur ett av de kriminella nätverken i Biskopsgårdens högre skikt. De har nu häktats, misstänkta för grovt vapenbrott.

– De är bland dem som är mest aktiva i området och viktigast för oss att få bort, säger Jörgen Thorén, lokalpolisområdeschef.

Sedan dödsskjutningen av en polis i början av sommaren har polisen haft en förhöjd närvaro i Biskopsgården.

Under fredagen såg poliser på plats hur en person med koppling till ett kriminellt nätverk försökte gömma vad som senare konstaterades vara en skarpladdad pistol.

I ett samarbete mellan flera polisiära enheter, bland annat gruppen för grovt organiserad brottslighet, greps två personer samma kväll och en tredje dagen därpå. Samtliga är knutna till det kriminella gänget och sitter nu häktade misstänkta för grovt vapenbrott.

– De är inte i den absoluta ledningen, men de befinner sig högt upp i organisationen och har stor möjlighet att påverka andra, säger Jörgen Thorén.

Tung period för Polisen

Trots att ingen ännu dömts, är områdespolischef Jörgen Thorén hoppfull och ser insatsen som framgång då den kan få bort både vapen och tongivande kriminella från området. Tiden efter polismordet har varit tuff för kåren på många sätt.

– Vi har haft ett besvärligt läge där vi behövt hantera sorgen efter en kollega och samtidigt fortsätta det arbete vi gör därute. Det här är en positiv sak i en väldigt tung period, säger han.

 Detta ligger bakom gängkonflikterna i Biskopsgården

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer