Två personer skadades allvarligt efter ett storbråk i Skara. Foto: SVT

Två allvarligt knivskadade i storbråk i Skara

Uppdaterad
Publicerad

Två personer knivskars allvarligt i samband med ett större bråk i Skara. Båda har förts till sjukhus. Skadorna ska inte vara av livshotande.

– Vi har två anmälningar med rubrik försök till mord, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

– Två personer fick föras till sjukhus med ambulans. En blev allvarligt knivskuren i ryggen, men inga skador skall vara livshotande, säger  polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Runt 30 personer ska ha deltagit i bråket, som uppstod strax före klockan nio på lördagen på Svartbrödragatan i centrala Skara. Tumultet ska sedan ha fortsatt på flera gator i närområdet och det har varit mycket skadegörelse av bilar.

– Det är yngre människor i 15-20-års åldern från två olika grupperingar som bråkar och det är inte första gången, säger Ulla Brehm.

Vet ni varför bråket uppstod?

– Det kan vi inte gå ut med, säger Ulla Brehm.

Oroliga boende

Det finns inga misstänkta eller gripna, men polisinsatsen pågår fortfarande. En förundersökning har påbörjats.

Många boende i området skall vara oroliga efter bråket. Polisen kommer därför vara på plats under dagen.

– Vi är på plats om någon vill prata av sig, men även för att få in vittnesuppgifter,  säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Polisen beslagtog även en bil i samband med bråket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.