Tre personer anhållna i Göteborg efter internationell utredning

Uppdaterad
Publicerad
Tre personer greps och anhölls i Göteborg efter en stor polisinsats med dansk och svensk polis under lördagen. Ytterligare tre personer anhölls i Danmark. Misstanken rör gränsöverskridande brottslighet.

Insatsen beskrivs i ett pressmeddelande från danska polisen som en del av en internationell utredning mot särskilt komplicerad och gränsöverskridande brottslighet. Polisinspektören är företegen om tillslagen.

– Jag kan inte säga något om vad misstankarna gäller, det är sekretess och stängda dörrar imorgon, säger polisinspektör Brian Voss Olsen Østjyllands politi.

Handlar det om grov brottslighet?

– Ja, det rör sig om grov internationell brottslighet, säger polisinspektör Brian Voss Olsen.

Fick hjälp av polis i Göteborg

Dansk polis fick assistans av svensk polis för att gripa tre personer i Göteborg.  Tillslaget ska, enligt den danske polisinspektören Brian Voss Olsen,  ha skett vid 12:30-tiden på lördagen.

– Jag känner inte till ärendet och är det så att dansk polis har fått hjälp av oss så har de hand om förundersökningen och får svara på frågorna, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Häktningsförhandling på söndagen

De tre personerna som anhölls i Danmark greps vid en rastplats vid Ejer Bavnehøj klockan 13:25.

Under söndagen kommer två personer att ställas inför en domare i en häktningsförhandling bakom stängda dörrar i staden Horsens, på östra Jylland i Danmark. Det kommer då beslutas om de ska vara fortsatt frihetsberövade eller släppas.  De tre personerna som greps i Sverige är kvar i landet och kommer inte att delta vid söndagens häktningsförhandling.

Till Aftonbladet säger polisinspektör Brian Voss Olsen att det inte handlar om terror.

Vad kan du säga om brotten som de här personerna är misstänkta för?

– Ingenting mer än att det rör sig om internationell, organiserad kriminalitet. Men det handlar inte om terror.

Förutom pressmeddelandet finns det ingen ytterligare information i ärendet och även polisen i Göteborg är förtegen om händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer