Flera skott sköts genom fönstret till bostaden i Örgryte i Göteborg. Foto: SVT

Tre personer häktade för skjutning mot bostad i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Skott avlossades mot ett fönster till en lägenhet i Örgryte i Göteborg. Nu har tre personer häktats misstänkta för skottlossningen.

Det var vid 22.29 på torsdagskvällen som polisen larmades. Efter en större insats med helikopter greps en 18-årig man i ett skogsområde nära brottsplatsen. Han anhölls senare misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

Ytterligare två unga män anhölls senare i utredningen för inblandning i skjutningen.

Häktningsförhandlingar under måndagen

På måndagen häktades tre personer, en av dem misstänkt för försök till mord samt grovt vapenbrott och två personer häktades misstänkta för anstiftan av försök till mord. Minst en av de häktade är under 18 år. Målet omfattas av sekretess.

– Det finns en hotbild, någon uppfattar att det så, att finns en risk där på något sätt. Det handlar om personers säkerhet, säger Josef Osvath, försvarsadvokat till en av de häktade.

Alla tre som häktats förnekar brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi hörde att det smattrade till”. Boende i området reagerar starkt på torsdagskvällens skottlossning. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.