Foto: Westy Foto/Torbjörn Axelsson

Tre unga döms för bilbränderna i Skövde

Uppdaterad
Publicerad

Tre unga män dömdes på fredagen till ungdomsvård och skadestånd på mellan en halv och en miljon kronor vardera för bilbränderna i Södra Ryd i Skövde. De tre var under 18 år när de åtalades.

Det var i maj 2020 som ungefär 30 bilar förstördes till ett värde av flera miljoner i anlagda bränder Södra Ryd i Skövde. Ingen person kom till skada i bränderna, men det kunde slutat illa när två bilar brann på Stockvägen i Södra Ryd och det tog eld i ett förråd som hänger ihop med bostadshusen.

Se klippet nedan!

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Klicka på klippet för att höra boende Thomas Mätzch och polisen Morgan Tärning berätta. Foto: SVT/Privat

Ungdomsvård och skadestånd

En av killarna döms för ett fall av grov skadegörelse och tre fall av mordbrand till ungdomsvård och ungdomstjänst på 150 timmar. Han ska också betala ett skadestånd på knappt en miljon kronor.

En annan döms för två fall av mordbrand till ungdomsvård och 120 timmars ungdomstjänst och ska betala skadestånd om drygt 500 000 kr.

Den tredje döms för ett fall av grov skadegörelse och ett fall av mordbrand till ungdomsvård och ungdomstjänst i 120 timmar. Denne ska betala skadestånd om knappt en miljon kronor.

Rättegången pågick i fem dagar och tingsrätten var enig i sin bedömning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer