Den kultförklarade tv-serien Macken blir lekplats lagom till att Trollhättan fyller hundra år. Foto: TT

Kultförklarade tv-serien blir lekplats

Uppdaterad
Publicerad

Den kultförklarade tv-serien Macken blir lekplats. Lagom till att Trollhättan fyller hundra år står den klar. Frågan är hur lik originalet den blir.

Vit Opel? Nej, vitt är ingen bra färg på en lekplats. Men en Opel ska det finnas.

Beige man? Möjligtvis på bild.

30 barkisar då? Nej, men parkbyggarna tar gärna emot en schwarzwaldtårta.

Var referenserna tydliga, läs då gärna vidare. Annars kan du gå in här .

Lekplats med Skrotnisse-tema

Sedan tidigare har Trollhättan en lekpark efter Jan Lööfs Skrotnisse. Nu går man vidare bland sina lokala profiler till Galenskaparna och den kultförklarade tv-serien Macken.

Att barn födda på 2010-talet skulle ha svårt att relatera till en serie från 1986 ser man som en ickefråga.

– Nej, de fanns ju inte med när Janne Lööf kom med sitt heller och det har ju inte varit något problem. De kommer att lära sig vad Macken är. Det ville de ju med Skrotnisseparken, säger Fredrik Zandhoff, snickare.

Kostar fyra miljoner

När vi besöker verkstaden är det drygt två månader kvar tills det att den ska stå på plats i samband med att Trollhättan firar hundraårskalas. Budgeten är satt till fyra miljoner.

Är det värt att lägga de summorna på en lekplats?

– Ja absolut, det är klart att det är. Vi måste bygga bra saker för våra barn och barnfamiljer, det är som är vår framtid, säger Monica Hansson (S) kommunalråd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.